De specialist in Fiets-, Loop- en Outdooruitrusting

MILIEUVRIENDELIJKE ONDERWERPEN BIJ ALLTRICKS

Milieubewustzijn staat tegenwoordig centraal bij veel merken en consumenten die de relatie die wij met consumptie kunnen hebben, willen heroverwegen. Het doel van dit streven is de impact en de ecologische voetafdruk van onze aankopen te beperken.

Wat is een milieuvriendelijk product? Wat zijn de verplichtingen van Alltricks op dit gebied?

Een "ecologisch verantwoord" product moet in de ruimste zin van het woord in zijn omgeving passen. Voor ons, buitensporters, betekent respect voor de natuur het behoud van ons speelterrein en de elementen waaruit het bestaat.
Wij hebben besloten merken te belichten die zich inzetten voor verantwoordelijkheid, of het nu gaat om producten, productie- of arbeidsomstandigheden, transparantie, engagement van het bedrijf, enz.
Hieronder vind je alle criteria waarmee wij rekening hebben gehouden bij het maken van onze selectie van ecologisch verantwoorde producten. Zo worden op elke productfiche de criteria weergegeven waaraan het product in kwestie voldoet.

Bekijk de selectie van ecologisch verantwoorde producten

Ethische, duurzame, ecologisch verantwoorde materialen

Een ecologisch verantwoord product moet worden ontworpen met het grootst mogelijke respect voor het milieu en/of de dieren. Er zijn verschillende soorten materialen die we in deze lijst kunnen verzamelen.

Ecologisch materiaal
Het omvat plantaardige materialen (bijv. biologisch katoen), dierlijke materialen (bijv. biologische wol) en synthetische en kunstmatige materialen (zoals Tencel).

Gecertificeerd materiaal
Zolang een materiaal een specifiek label heeft. We hebben bijvoorbeeld RWS-gecertificeerde wol, of RDS-gecertificeerde veren.

Gerecycled materiaal
Met bijvoorbeeld econyl, gerecycled polyester of gerecycled katoen.

Duurzame producten
Door het gebruik van duurzame materialen of door producten die gegarandeerd kunnen worden gerepareerd in de servicecentra van het merk.

AB label
Gelabelde en biologisch geteelde producten.

Vegan producten
Ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn niet toegestaan.

Plaats en voorwaarden van productie

Om de koolstofuitstoot in verband met het vervoer te beperken, is het duidelijk dat hoe lokaler de fabricage, hoe beter. Wij geven dus de voorkeur aan productie in Europese landen met gunstige sociale omstandigheden (Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Scandinavische landen, enz.) Helaas zijn sommige materialen niet in de buurt verkrijgbaar. Is een product dat op een ander continent wordt gemaakt dan een slechte keuze? Wij denken van niet, want er zijn fabrieken die een label hebben gekregen om goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers te garanderen (voorbeelden van labels: Fair Wear, Stichting Fair Trade Max Havelaar, WFTO, SA 8000, etc).

Europese productie
We hebben ervoor gekozen dit aan te geven wanneer de sociale omstandigheden gunstig zijn en de ethiek in de fabrieken aanwezig is.

Gelabelde fabriek
Deze fabrieken hebben ten minste één label waaruit blijkt dat zij zich inzetten voor eco-verantwoordelijkheid, de voortdurende verbetering van de productieomstandigheden en de arbeidsomstandigheden van de werknemers.

Commitment van het bedrijf

Men kan spreken van betrokkenheid van een bedrijf wanneer het probeert economische activiteit en eco-verantwoordelijkheid met elkaar te verzoenen en daarbij mensen en/of ecologie centraal stelt.

Milieuvriendelijke productieomstandigheden
Dit kenmerk omvat een reeks argumenten, waaronder de herkomst van de producten, de productie- en verwerkingsmethoden en de distributie. Het omvat ook het verbruik van hernieuwbare energie en de behandeling van afval (afvalwater, fabricagefouten, verpakking). Ten slotte worden ook de recyclageprocessen (productieafval, afval, enz.) onder de aandacht gebracht.

Arbeidsomstandigheden
De arbeidsomstandigheden blijven een belangrijk element om de veiligheid en het welzijn van de werknemers te garanderen. Daartoe behoort een beloning die hen in staat stelt om correct te leven, zoals bij eerlijke handel. De omstandigheden blijven fatsoenlijk voor de werknemers met behoud van knowhow en tradities.

Transparantie en traceerbaarheid
Dit zijn de bedrijven die duidelijk en eenvoudig de herkomst en samenstelling van de producten, hun traceerbaarheid of de menselijke productieomstandigheden toelichten.

Betrokkenheid bij organisaties
De bedrijven hebben als missie om hun impact op hun eigen schaal te verminderen, maar ook om hun globale omgeving zoveel mogelijk te helpen. Dit zijn de bedrijven die zich verbinden aan verenigingen, of het nu gaat om een concrete actie of een donatie van een deel van hun inkomsten. Deze ondernemingen nemen zo deel aan de ontwikkeling van milieu-, sociale of ethische projecten.

Onze eco-verantwoordelijke en milieuvriendelijke merken

United by blue

Patagonia

Rab

Vaude

Millet

Inov8

Sommige merken voldoen alleen aan onze voorwaarden voor bepaalde assortimenten of alleen voor bepaalde producten. Het gaat niet noodzakelijk om het merk als geheel. Op het productblad wordt dan aangegeven of het voldoet aan ons waardenschema door de verschillende pictogrammen en een "ecologisch verantwoord" label.

Als je ons wilt helpen deze pagina actueel te houden, laat ons dan wijzigingen of aanvullende informatie weten via onze aanvullende informatie via onze contactpagina.

Alltricks

ALLTRICKS NEWSLETTER

Schrijf je in om de Alltricks Newsletter te ontvangen, met speciale aanbiedingen en kortingen!

Onze partners

(1) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de startdatum van de promotie voor dit product. (2) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de start van de sales. (3) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de begindatum van de uitverkoop van dit product. (4) Enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. (5) Vanuit de GMT+1 tijdzone. (6) GMT+1 tijdzone, alleen Creditcard en PayPal bestellingen. Tot 18u met Chronopost en tot 15u met andere leveringsmethoden. Alleen geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. Met uitzondering van feestdagen en weekends. (7) Gebruikelijke levertijd. (8) Gebruikelijke tijd om je bestelling voor te bereiden. Enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. (9) Voer de voucher code in voordat je je bestelling bevestigd. (10) Voor creditcard betalingen tussen €80 en €6000. Alleen geldig in België en Nederland, op alle producten verkocht en verzonden door Alltricks. (11) Indien je onmiddellijk afrekent. (12) 10% van de bestellingen kan worden onderworpen aan een willekeurige controle door Oney, waarvoor 24 uur extra nodig is. Sorry voor het ongemak. (13) Ongelimiteerde, gratis leveringen het hele jaar lang! Enkel geldig in Nederland en België, indien je een Premium account hebt. (14) Een extra -10% korting, zonder minimum aankoop op alle producten verkocht en verzonden door Alltricks. De korting wordt opgestuurd op de dag van je verjaardag - indien je een Premium account hebt. 1 keer geldig. (15) De aanbevolen handelsprijs van de leverancier (of de door de partner-verkoper meegedeelde handelsprijs in het geval van producten van partner-verkopers) (16) In januari 2015, via een stemming van Trustpilot gebruikers, onder de e-commerce sites aanwezig op het Trustpilot platform. (17) Een krediet verbindt je en moet terugbetaald worden. Controleer of je kunt terugbetalen voordat je je bindt. (18) Exclusief producten verkocht door partners

BEVESTIGING VAN HET STOPZETTEN VAN HET VERZAMELEN VAN INFORMATIE

Weet je zeker dat je bezwaar wilt maken tegen het verzamelen van je gegevens en wilt vragen om verder te browsen?