De specialist in Fiets-, Loop- en Outdooruitrusting

BMX-racefietsen en Freestyle

BMX, kleine wielen voor maximaal genot!

BMX is verwant aan de motorcross en werd in 1968 in Californië geboren. BMX is veel minder duur dan motorrijden en geeft evenveel emotie, en verleidde zo al snel veel mensen.

Kort daarop al, in 1970, werden officiële wedstrijden in het leven geroepen om toezicht te houden op de praktijk en deze te reguleren.

De 2 BMX disciplines.

?De Internationale BMX Federatie werd opgericht in 1982. BMX werd een onderdeel van de UCI, de Internationale Wielerunie, in 1993, en in 2008 werd BMX een Olympische sport.

Binnen BMX is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee verschillende disciplines, BMX Race en BMX Freestyle.
BMX Race, dat nog steeds sterk geïnspireerd is op de motorcross, vindt plaats op parcours van 200 tot 400 m, met 3 tot 6 bochten en talrijke bulten (enkele, dubbele, driedubbele, whoops, enz.). De start wordt meestal bovenaan een schans gegeven, waar de renners op dezelfde lijn worden opgesteld. Zodra de het startschot klink moeten ze zo snel mogelijk rijden en als eerste over de finishlijn komen. De races zijn zeer spectaculair vanwege de snelheid, sprongen, valpartijen en veel contact.
BMX Freestyle verwijst naar een persoon die zijn BMX gebruikt om trucs uit te voeren. De trucs worden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, originaliteit, stijl en kwaliteit van uitvoering.
BMX Freestylers zijn zeer verbonden en maken massaal gebruik van sociale netwerken, via foto's of video's, om hun trucs te delen binnen hun gemeenschap.
Binnen Freestyle bestaan er 4 subcategorieën:
Flat, Street, Park en Trail.

Waaruit bestaat een BMX-fiets?

De BMX is gemakkelijk te onderscheiden van andere fietsen. Hij heeft kleine 20"-wielen, een klein frame en een zeer groot stuur, waardoor hij zeer goed hanteerbaar en responsief is.
De banden zijn breed, glad of hebben inkepingen (afhankelijk van het soort terrein en de discipline).
Tenslotte heeft een BMX maar één versnelling en een achterrem.

Qua uitrusting draagt een BMX Street-rijder een bolle helm, spijkerbroek of korte broek, T-shirt en platte schoenenzoals Vans of Etnies.
Voor Race wordt een volledige motorcross-outfit gebruikt, met een BMX-integraalhelm, BMX-pads en automatische BMX-schoenen.

Vind op deze sectie onze grootste BMX RACE merken: Sunn, Mybo, Inspyre, Mongoose, Chase, Gt, Monty

Onze BMX Freestyle: WeThePeople, Superstar, Atlas Bie, BSD, Federal, Free Argent, Cult, SE Bike, KHE Bike, Subrosa, Sunday, Total BMX, Tall Order, Total BMX

Je vind op Alltricks.nl een grote selectie van complete BMX-fietsen, BMX-onderdelen, BMX-banden en BMX-accessoires.
Als je vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst via e-mail of telefoon.

Filteren

Express Levering
Merk

Toon mij meer

Toon mij minder

Opties

Section

1''1/8

€ 23,99

Geleverd op 17/06

1.40

Niet op voorraad

1.95

€ 23,99

Geleverd op 17/06

2.10

€ 23,99

Geleverd op 17/06

Code -15%

Opties

Taille

39-42

€ 3,99

Levering vanaf dinsdag

43-46

€ 3,99

Levering vanaf dinsdag

Opties

Taille Casque

M (56-57 cm)

€ 208,99

Levering vanaf dinsdag

L (58-59 cm)

€ 208,99

Levering vanaf dinsdag

XL (60-62 cm)

€ 208,99

Levering vanaf dinsdag

Opties

Taille

S

€ 129,99

Levering vanaf dinsdag

L

€ 129,99

Levering vanaf dinsdag

Opruiming

Opties

Taille

M

€ 150,99

Geleverd op 16/06

L

€ 150,99

Geleverd op 16/06

XL

€ 150,99

Levering vanaf dinsdag

Opties

Taille

S

€ 89,99

Levering vanaf dinsdag

M

€ 89,99

Levering vanaf dinsdag

L

€ 89,99

Levering vanaf dinsdag

XL

€ 89,99

Levering vanaf dinsdag

XXL

€ 89,99

Levering vanaf dinsdag

ALLTRICKS NEWSLETTER

Schrijf je in om de Alltricks Newsletter te ontvangen, met speciale aanbiedingen en kortingen!

SLUIT JE AAN BIJ HET ALLTRICKS PELOTON

(1) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de startdatum van de promotie voor dit product. (2) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de start van de sales. (3) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de begindatum van de uitverkoop van dit product. (4) Enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. (5) Vanuit de GMT+1 tijdzone. (6) GMT+1 tijdzone, alleen Creditcard en PayPal bestellingen. Tot 18u met Chronopost en tot 15u met andere leveringsmethoden. Alleen geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. Met uitzondering van feestdagen en weekends. (7) Gebruikelijke levertijd. (8) Gebruikelijke tijd om je bestelling voor te bereiden. Enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. (9) Voer de voucher code in voordat je je bestelling bevestigd. (10) Voor creditcard betalingen tussen €80 en €6000. Alleen geldig in België en Nederland, op alle producten verkocht en verzonden door Alltricks. (11) Indien je onmiddellijk afrekent. (12) 10% van de bestellingen kan worden onderworpen aan een willekeurige controle door Oney, waarvoor 24 uur extra nodig is. Sorry voor het ongemak. (13) Ongelimiteerde, gratis leveringen het hele jaar lang! Enkel geldig in Nederland en België, indien je een Premium account hebt. (14) Een extra -10% korting, zonder minimum aankoop op alle producten verkocht en verzonden door Alltricks. De korting wordt opgestuurd op de dag van je verjaardag - indien je een Premium account hebt. 1 keer geldig. (15) De aanbevolen handelsprijs van de leverancier (of de door de partner-verkoper meegedeelde handelsprijs in het geval van producten van partner-verkopers) (16) In januari 2015, via een stemming van Trustpilot gebruikers, onder de e-commerce sites aanwezig op het Trustpilot platform. (17) Een krediet verbindt je en moet terugbetaald worden. Controleer of je kunt terugbetalen voordat je je bindt. (18) Exclusief producten verkocht door partners

BEVESTIGING VAN HET STOPZETTEN VAN HET VERZAMELEN VAN INFORMATIE

Weet je zeker dat je bezwaar wilt maken tegen het verzamelen van je gegevens en wilt vragen om verder te browsen?