De specialist in Fiets-, Loop- en Outdooruitrusting

Pedalen racefietsen

De fietspedaal

Fietspedalen maken deel uit van het crankstel en worden op de trappers gemonteerd.

Dit is de plaats waar de fietser zijn voeten plaatst om druk uit te oefenen om het crankstel te activeren en energie over te brengen op de derailleur om de wielen te laten draaien en de fiets voort te bewegen.

Er zijn verschillende soorten fietspedalen: vlakke pedalen of automatische pedalenzoals de pedalen van Look waaraan de voeten rechtstreeks zijn bevestigd.

Racefietsen waren oorspronkelijk uitgerust met vlakke pedalen met een riem om de voet op het pedaal te houden. Tegenwoordig maken racefietsen en mountainbikes gebruik van automatische pedalen waarop de fietsschoenen worden bevestigd. De fietsschoenen zijn voorzien van een schoenplaatje dat op het pedaal past. Om vast te klikken, drukt je gewoon de punt van de voet op het pedaal, om los te klikken, draait je de voet naar buiten.

Bij dit systeem wordt de voet op het pedaal gehouden en wordt het trappen geoptimaliseerd door te duwen en te trekken aan de pedalen, waardoor een veel betere prestatie wordt bereikt.

 

De juiste fietspedalen kiezen

De keuze van de pedalen zal afhangen van je rijstijl:

  • Voor wielrennen op de weg kun je het beste kiezen voor automatische pedalen. Er zijn pedalen waarbij het schoenplaatje in de schoen is geïntegreerd (Shimano SPD-technologie), zodat je comfortabel kunt lopen. Er zijn ook dubbelzijdige pedalen (een automatische kant en een vlakke kant) voor beginners. Tot slot is er het klassieke pedaal zoals het pedaal Look.
  • Voor mountainbiken worden ook automatische pedalen gebruikt, maar die sluiten minder goed aan als de pedalen van racefietsen. Ze moeten gemakkelijk uit de modder los komen en je moet ze snel weer kunnen aantrekken. Sommige pedalen hebben een kooi voor een groter steunvlak, andere zijn dubbelzijdig, soms zelfs vierzijdig, om zo snel mogelijk vast te klikken. Ze zijn compact (licht, efficiënt) of breed (voor beginners of technische parcours).
  • Voor stadsfiets: worden platte pedalen gebruikt.

De keuze zal ook afhangen van je niveau:

Als je een beginner bent of af en toe fietst, kun je het beste kiezen voor platte pedalen of hybride modellen met een platte kant en een automatische kant.

Als je een ervaren wielrenner bent, zul je kiezen voor automatische pedalen. Wij zullen dan het gewicht, de schokbestendigheid, de breedte van het steunvlak en de hoekvrijheid bestuderen naar gelang van je praktijk (weinig hoekvrijheid stelt je in staat de trapkracht te behouden, maar kan spanningen ter hoogte van de knieën teweegbrengen).

 

pedalen-look-250716

Filteren

Merk
Assioma
BBB
Bontrager
Crankbrothers
Garmin
HT Components
Look
Neatt
Ritchey
Shimano
Time
Wahoo Fitness
XLC

Toon mij meer

Toon mij minder

Verkocht door
Alltricks
Partner Verkoper
Type
Klikpedalen (clipless)
Pedalen met Vermogensmeter
Schoenplaatjes
Materiaal Naaf
Staal
Aluminium
Chrome
Inox
Titanium
Materiaal van het lichaam
Staal
Aluminium
Carbon
Samengesteld
Kleur
Prijs

3.99 - 902.19

Aanbiedingen & Promos
Black Week
Cashback in aanmerking
 
 
 
 
 
 
 
Black Week
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Black Week
 
Black Week
 
 
 
Alltricks

ALLTRICKS NEWSLETTER

Schrijf je in om de Alltricks Newsletter te ontvangen, met speciale aanbiedingen en kortingen!

Onze partners

(1) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de startdatum van de promotie voor dit product. (2) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de start van de sales. (3) Korting berekend op de laagste Alltricks prijs gedurende de laatste 30 dagen voor de begindatum van de uitverkoop van dit product. (4) Enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. (5) Vanuit de GMT+1 tijdzone. (6) GMT+1 tijdzone, alleen Creditcard en PayPal bestellingen. Tot 18u met Chronopost en tot 15u met andere leveringsmethoden. Alleen geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. Met uitzondering van feestdagen en weekends. (7) Gebruikelijke levertijd. (8) Gebruikelijke tijd om je bestelling voor te bereiden. Enkel geldig op producten verkocht en verzonden door Alltricks. (9) Voer de voucher code in voordat je je bestelling bevestigd. (10) Voor creditcard betalingen tussen €80 en €6000. Alleen geldig in België en Nederland, op alle producten verkocht en verzonden door Alltricks. (11) Indien je onmiddellijk afrekent. (12) 10% van de bestellingen kan worden onderworpen aan een willekeurige controle door Oney, waarvoor 24 uur extra nodig is. Sorry voor het ongemak. (13) Ongelimiteerde, gratis leveringen het hele jaar lang! Enkel geldig in Nederland en België, indien je een Premium account hebt. (14) Een extra -10% korting, zonder minimum aankoop op alle producten verkocht en verzonden door Alltricks. De korting wordt opgestuurd op de dag van je verjaardag - indien je een Premium account hebt. 1 keer geldig. (15) De aanbevolen handelsprijs van de leverancier (of de door de partner-verkoper meegedeelde handelsprijs in het geval van producten van partner-verkopers) (16) In januari 2015, via een stemming van Trustpilot gebruikers, onder de e-commerce sites aanwezig op het Trustpilot platform. (17) Een krediet verbindt je en moet terugbetaald worden. Controleer of je kunt terugbetalen voordat je je bindt. (18) Exclusief producten verkocht door partners

BEVESTIGING VAN HET STOPZETTEN VAN HET VERZAMELEN VAN INFORMATIE

Weet je zeker dat je bezwaar wilt maken tegen het verzamelen van je gegevens en wilt vragen om verder te browsen?